Naslovnica Proizvodi Garažna vrata
Garažna vrata

Sekciona vrata - Rješenje za kuću i pos'o - garažna i industrijska vrata

Tehničke karakteristike:

Dim. ispune: Sekcije 41x500/600 mm; Termoizolacija: DA - 40 mm; Pogon: Motor/Lančanik/Ručno; Daljinski upravljač: DA (2 kom. uz motor); Brzina podizanja: normalna; Zaključavanje: DA (motorom i dodatno); Pješačka vrata: DA (jednokrilna). Reljefna mustra: DA (pravougaona i linijska); Prozirna varijanta: DA (djelimično ili potpuno - ALU/pleksiglas).

Opis: Sekciona vrata, kao garažna ili industrijska, predstavljaju čvrsto i stabilno, ali istovremeno i moderno, elegantno i estetski privlačno rješenje. Izrađujemo ih u tri standardne boje: bijela, smeđa i siva, uz mogućnost izbora i drugih boja po RAL karti. Naša vrata se izrađuju po mjeri građevinskog otvora, dakle ne kao gotova vrata standardnih dimenzija. Od tehničkih uslova za ugradnju, preporučljivo je da postoji greda iznad otvora visine bar 200 mm, te da sa lijeve i desne strane otvora postoji "zub" od minimalno 70 mm. Ukoliko neki od ovih uslova nisu ispunjeni, posjedujemo rješenja i za takvu situaciju.


Rolo vrata - Industrijska vrata za sve uslove, jeftina varijanta za garažu

Tehničke karakteristike:

Dim. ispune: Lamele 75x18 mm; Termoizolacija: DA - 17 mm; Pogon: Motor/Kurbla; Daljinski upravljač: DA (2 kom. uz motor); Brzina podizanja: normalna/brza; Zaključavanje: DA (motorom); Pješačka vrata: NE. Reljefna mustra: NE; Prozirna varijanta: NE.

Opis: Osnovno područje primjene rolo vrata jesu industrijski i poslovni objekti, radionice i automehaničarski servisi, ali nema prepreke da se ista primijene i kao garažna vrata. U odnosu na sekciona vrata imaju nekih mana, ali i prednosti. Po pitanju termo-i zolacije i čvrstine zaostaju za sekcionim vratima, ali im cijena predstavlja prednost. Izbor mustri nije kao kod sekcionih vrata jer se izrađuju od horizontalno postavljenih lamela puput roletne za prozor. Također se izrađuju u tri standardne boje (bijela, smeđa i siva), uz mogućnost izbora i drugih boja po RAL karti. Ne iziskuju posebne uslove građevinskog otvora pri ugradnji, ali je preporučljivo da ipak postoji greda iznad otvora iza koga se osovina i kutija u koju se namotavaju lamele može postaviti. Izrađuju se prema dimenzijama građevinskog otvora.