Naslovnica Proizvodi ALU bravarija
ALU BRAVARIJA

Sistem "Feal 45 MILL" - Kvalitetno i jeftino rješenje za poslovne prostore i objekte

Tehničke karakteristike:

Dimenzije: 73x45mm; Vrsta profila: bez prekinutog termičkog mosta; Dihtunzi: EPDM; Koef. toplotne provodljivosti: Uf = 3.5 W/m²K.

Opis: Profil dobrih konstruktivnih karakteristika i čvrstoće, modernog dizajna, raspoloživ u ravnoj i obloj izvedbi. Namijenjen prvenstveno za izradu aluminijske bravarije na poslovnim prostorima određene vrste, gdje svojstvo termo-izolacije nije prioritet. Široku primjenu nalazi i kod izrade unutrašnjih pozicija, kao što su unutrašnje stijene, pregrade i vrata u poslovnim objektima. Karakteristike po pitanju zvučne izolacije i sigurnosti su u klasi većine aluminijskih profila. Moguća ugradnja stakla debljine do 33 mm. Zimi je moguća pojava kondenzata na unutrašnjim stijenkama profila ovisno o uslovima grijanja i provjetravanja prostora. Lako se održava.


Sistem "Feal 50 TERMO" - Univerzalni profil za odabrane poslovne prostore, ali primjenjiv i za stambene 

Tehničke karakteristike:

Dimenzije: 71x50mm; Vrsta profila: sa prekinutim termičkim mostom; Dihtunzi: EPDM; Koef. toplotne provodljivosti: Uf = 2.4 W/m²K.

Opis:  Zahvaljujući termičkom prekidu i složenijem konstruktivnom rješenju, ističe se još većom čvrstoćom, ali prije svega znatno povećanom termo-izolacionom komponentom. Također modernog dizajna, raspoloživ u ravnoj i obloj izvedbi. Namijenjen prvenstveno za izradu aluminijske bravarije na poslovnim prostorima, gdje se traži veći nivo termo-izolacije kod vanjske bravarije, ali u pristojnoj mjeri može zadovoljiti i potrebe stambenih prostora. Kao profil sa prekinutim termičkim mostom namijenjen isključivo vanjskim pozicijama, bilo da se radi o jednokrilnim vratima, fiksnim stijenama, prozorima ili portalima većih dimenzija. Zvučna izolacije i protivprovalna sigurnost su u klasi većine aluminijskih profila. Moguća ugradnja stakla debljine do 35 mm. Lako se održava.


Sistem "Feal 65 TERMO" - Idealno i elegantno rješenje za stambene prostore, prestižno rješenje za poslovne prostore visokog nivoa

Tehničke karakteristike:

Dimenzije: 71x65mm; Vrsta profila: sa prekinutim termičkim mostom; Dihtunzi: EPDM; Koef. toplotne provodljivosti: Uf = 2.1 W/m²K.

Opis: U odnosu na svoja dva prethodnika, pobjednik u kategorijama toplotne izolacije, čvrstoće i dizajna. Dostupan u obloj i ravnoj varijanti. Dodatni konstruktivni i spojni elementi, povećana dimenzija termo-prekida, kao i sistem dihtovanja obezbjeđuju vrhunske karakteristike. Podjednako primjenjiv u stambenim i poslovnim objektima. Kao profil sa prekinutim termičkim mostom namijenjen isključivo vanjskim pozicijama. Masivnošću i elegantnim linijama plijeni pažnju. Zvučna izolacija i protivprovalna sigurnost su dodatno poboljšane u odnosu na prethodne dvije varijante. Moguća ugradnja stakla debljine do 50 mm. Lako se održava.

 


Sistemi "Feal HARMO" i "Feal 80/120 TERMO" - Klizna rješenja za sve situacije

Tehničke karakteristike:

"Feal HARMO" (2 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 45mm x 49mm; Dim. krila: 28mm x 66mm. Vrsta profila: bez PTM.

"Feal HARMO" (3 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 83mm x 52mm; Dim. krila: 28mm x 66mm. Vrsta profila: bez PTM.

"Feal 80 TERMO" (2 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 80mm x 51mm; Dim. krila: 32mm x 72mm. Vrsta profila: sa PTM.

"Feal 80 TERMO" (3 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 124mm x 51mm; Dim. krila: 32mm x 72mm. Vrsta profila: sa PTM.

"Feal 120 TERMO" (2 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 120mm x 39mm; Dim. krila: 51mm x 101mm. Vrsta profila: sa PTM.

"Feal 120 TERMO" (3 vodilice) - Dim. okvira (Š x V): 185mm x 39mm; Dim. krila: 51mm x 101mm. Vrsta profila: sa PTM.

Opis: Kako i sam naslov kaže, ova tri klizna sistema obezbjeđuju realizaciju bilo kojeg zahtjeva gdje se izričito traži klizno otvaranje krila. U slučajevima gdje zbog iskorištenja ili skučenog prostora nije moguće ugraditi poziciju sa klasičnim otvaranjem, klizno rješenje se pokazalo kao izuzetno praktično. Iako sam sistem dihtovanja koje je izvedeno četkastim dihtunzima, nema tu kvalitetu zaustavljanja prodora zraka i vode, dobrim konstruktivnim rješenjima postiglo se zadovoljavajuće rješenje. Ova vrsta kliznih pozicija, dakle, nije preporučljiva za stambene prostore, ali je našla široku primjenu za poslovne prostore i naročito balkone koje je potrebno zaštititi od direktnog prodora vode i hladnog zraka. Najčešće izvedbene varijante su sa 2, 3 ili 4 klizna krila. Moguća je ugradnja stakla debljine do 18 mm (30 mm kod sistema "120 Termo").