Naslovnica Proizvodi Ostali proizvodi i usluge općenito
ALU i PVC ROLETNE - Izuzetan proizvod čije višestruke vrijednosti zaista možete uvidjeti tek kada se lično uvjerite u to. Prozorske roletne doprinose kvalitetu i udobnosti Vašeg življenja na više načina. Prvi efekat koji postižete jeste znatno bolja toplotna izolacija Vašeg doma, što zimi znači manje troškove grijanja i ugodniju temperaturu, a ljeti olakšava borbu sa ljetnim žegama i predstavlja jeftiniju alternativu klima uređaju. Drugi efekat je fantastična zvučna izolacija što danas, uz sve veći broja automobila na našim cestama, predstavlja značajnu činjenicu. Treba još pomenuti ulogu roletne kao pasivne protivprovalne zaštite i svakako zaštite od neželjenih pogleda u privatnost Vašeg doma.

 

ALUMINIJSKE OGRADE - U našoj ponudi imamo nekoliko varijanti aluminijskih ograda. Radi se o kvalitetnom i dugovječnom proizvodu, a područja primjene su, prije svega, balkonske ograde raznih izvedbi i dimenzija, unutrašnje ograde, stubišne ograde i dvorišne ograde. Ovaj tip ograda odlikuje čvrstoća, dugotrajnost, moderan izgled i jednostavno održavanje. Površinska zaštita se izvodi plastificiranjem ili eloksiranjem, a imamo i varijantu sa visokim sjajem, koja može biti alternativa znatno skupljoj inox varijanti. Izdvajamo mogućnost kombinacije alu i drvenih elemenata za unutrašnju primjenu. U našoj galeriji možete pronaći, osim ostalog, i nekoliko fotografija ovog tipa ograde.

 

AUTOMATSKA VRATA - Termin "automatska vrata" koristimo za vrata koja su pogonjena elektro-motorom i najčešće opremljena senzorom pokreta pomoću kojeg vrata registruju korisnika i automatski se otvaraju i zatvaraju. Svoju široku primjenu danas pronalaze na ulazima trgovačkih objekata i drugih poslovnih objekata. Najsloženiji dio jednih automatskih vrata predstavlja automatika koja pogoni elektro-motor i sama krila vrata. Upravo ova automatika pruža mogućnost programiranja raznih režima rada vrata, te mnogobrojne dodatne opcije. Kroz naše dugogodišnje iskustvo i poslovanje u ovoj oblasti stekli smo renomirane partnere koji svojim imenom i tradicijom garantuju upravo za ove najvažnije elemente jednih automatskih vrata. Sama krila vrata izrađuju se od aluminijskih profila u raznim bojama, a ostakljenje se izvodi adekvatnim sigurnosnim staklima. 

 

SAVIJANJE PROFILA - Ukoliko u svojoj proizvodnji imate potrebu za određenim lučnim elementima, ili ste mali poljoprivredni proizvođač koji želi sebi napraviti plastenik, na pravoj ste adresi. Kod nas možete saviti čelične i aluminijske profile različitih presjeka i dimenzija. Korisnici ove naše usluge su najčešće firme koje se bave bravarskim radovima i u sklopu svog proizvodnog programa izrađuju ograde, nadstrešnice ili neke druge proizvode gdje imaju potrebu za preciznim i jednakim savijanjem čeličnih profila. Značajan segment primjene ove usluge je izrada plastenika za poljoprivredni uzgoj. Savijeni alu profili najčešće se koriste za izradu lučnih aluminijskih prozora i stijena, te balkonskih ograda.