Naslovnica Proizvodi PVC stolarija općenito
PVC STOLARIJA - Ako tražite rješenje za Vašu kuću ili stan, dakle stambeni prostor, PVC prozori i vrata su ono o čemu trebate razmisliti na prvom mjestu. Radi se o savremenom rješenju, koje ce zadovoljiti Vaše potrebe po pitanju toplotne i zvučne izolacije, postojanosti na vremenske prilike i ugodnosti korištenja. Ovaj tip stolarije predstavlja alternativu ranije korištenoj drvenoj stolariji i otklanja većinu nedostataka iste. Više ne morate razmišljati o farbanju prozora, sušenju materijala što kao posljedicu ima prolazak zraka izmedu elemenata prozora, a čišcenje i održavanje je višestruku lakše. Ručke i okovi koji obezbjeđuju funkcionalnost prozora su savremeni, kvalitetni i izdržljivi. Rukovanje prozorom je tiho i bez lupanja ili zveckanja. U kombinaciji sa kvalitetnim staklom, dobijate vrhunski prozor sa svim potrebnim atributima.

Svi naši PVC prozori izrađuju se sa ugrađenim čeličnim, pocinčanim ojačanjima, adekvatnih dimezija, što je preduslov za postizanje odgovarajuće čvrstine, nosivosti i funkcionalnosti.

U našoj ponudi imamo varijante profila sa tri, pet i šest komora (trokomorni, petokomorni i šestokomorni PVC profili), što može zadovoljiti sve potrebe i namjene.

A šta bi kvalitetan prozor bio bez kvalitetnog stakla? Staklo je elemenat koji zbog svog velikog učešća u ukupnoj površini prozora upravo ima najveći utjecaj na termo-izolacione karakteristike prozora. Mi naše prozore ostakljujemo kvalitetnim termopan staklom, raznih debljina, izvedbi i boja, ovisno o zahtjevu kupca. Ovom prilikom Vam skrećemo pažnju na svjetski trend korištenja stakala sa sniženim koeficijentom toplotne provodljivosti (LOW-e) koja u odnosu na standardna termopan stakla imaju bolje termo-izolacione karakeristike i do dva i po puta. Istraživanja su pokazala da se investicija u LOW-e staklo isplati za najviše dvije grejne sezone, a doplata u odnosu na standardno staklo je u trenutku kad naručujete stolariju zaista neznatna.

Standardna boja PVC stolarije je bijela. Naravno, mi u ponudi imamo i veliki izbor drugih boja i dekora, uz napomenu da se cijena gotovog proizvoda u tom slučaju uvećava za 25-30%.

Uz prozore kod nas možete naručiti i prozorske klupice, raznih dimenzija i boja. Osnovna podjela klupica je na unutrašnje (PVC) klupice i vanjske (ALU) klupice.

Osima za izradu prozora i balkonskih vrata i stijena na Vašem stambenom prostoru, ova vrsta materijala pogodna je i za sljedeće namjene:

  • ulazna vrata
  • zatvaranje vanjskih balkona
  • portale manjih dimenzija
  • prozore na poslovnim prostorima i objektima